Maszk és védettségi se kell az Eucharisztikus Kongresszuson

2021 augusztus 25., szerda 7:55
5

Külön járványügyi intézkedések – például kötelező maszkviselés, távolságtartás – nem lesznek a budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszuson, és a világ minden tájáról érkező zarándokoknak a védettségüket sem kell semmilyen dokumentummal igazolniuk - mondta el a Népszavának Fábry Kornél atya, a kongresszus főtitkára.

Fábry szerint már az is nehézséget okozott, hogy a rendezvényt egy évvel el kellett halasztani, most pedig abban bíznak, a negyedik hullám nem a kongresszus ideje alatt fog berobbanni.

A szeptember 5-től 12-éig tartó eseményre mintegy hetven országból több tízezer résztvevőt várnak. A zárónapon, Ferenc pápa miséjén akár a százezret is megközelítheti a résztvevők száma Fábry szerint.

A kongresszus több ezer résztvevőjének budapesti egyetemi kollégiumokban is biztosítanak szállást, hét felsőoktatási intézmény mintegy 5500 férőhelyet szabadított fel a rendezvény idejére. A résztvevőket nemcsak itt szállásolják el, hanem plébániákon, illetve családoknál is.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt