Belekapott a szél egy floridai kite-szörfös ernyőjébe, 122 métert repítette, és egy házfalhoz vágta

baleset
2021 augusztus 26., 08:29
comments 8

A férfit az erős szél felkapta, mintegy 122 méterre repítette, és egy Fort Lauderdale-i tengerparti ház második emeletének csapta - mondta a helyi tűzoltóság a szerdai balesetről.

A kite-szörfös férfi még el sem ért a vízhez, amikor a testére erősített ernyőbe belekapott a szél, és felemelte. A szörföst kórházba vitték, ahol pár órával később meghalt.

A kite-szörfösök a testükön lévő hámhoz nagy ernyőt erősítenek, kezükkel egy rudat tartanak, lábfejüket a szörfdeszka pántjába dugják. A szél ereje viszi őket a vízen.

photo_camera Fotó: MICHAL FLUDRA/NurPhoto via AFP

A kite-szörföknek általában biztonsági kioldó rendszerük van, amely leválasztja az ernyőt a sportolóról, ha az elveszíti az irányítását az eszköz felett, vagy ha veszélyes erejű szél kap az ernyőbe. Nem tudni, hogy az áldozat kite-jának volt-e kioldó rendszere, és ha volt, próbálta-e működésbe hozni. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.