Betiltották a zenét a tálibok

külföld
2021 augusztus 26., 11:50
comments 23

Az új tálib törvények szerint betiltják a zenét Afganisztánban, jelentette be az új tálib vezetés.

„A zene tiltott az iszlámban, de reméljük, képesek leszünk meggyőzni az embereket arról, hogy ne hallgassanak zenét, és nem kell nyomást gyakorolnunk” - mondta a tálibok szóvivője, Zabihullah Mujahid a New York Timesnak.

A tálibok azt állítják, hogy ők nem ugyanazok, akik a '90-es években rettegésben tartották az afgán népet, csakhogy azok a tálibok is betiltották a zenét, sőt a televíziót és a mozit is, aki pedig megszegte a szabályokat, azt súlyosan megbüntették.

Az akkori tálib harcosok leverése után a zene virágzani kezdett Afganisztánban, és megalapították az Afgán Nemzeti Zeneintézetet, ahol még egy kizárólag nőkből álló zenekar is volt. (via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.