Betiltották a zenét a tálibok

külföld
2021 augusztus 26., 11:50
comments 25

Az új tálib törvények szerint betiltják a zenét Afganisztánban, jelentette be az új tálib vezetés.

„A zene tiltott az iszlámban, de reméljük, képesek leszünk meggyőzni az embereket arról, hogy ne hallgassanak zenét, és nem kell nyomást gyakorolnunk” - mondta a tálibok szóvivője, Zabihullah Mujahid a New York Timesnak.

A tálibok azt állítják, hogy ők nem ugyanazok, akik a '90-es években rettegésben tartották az afgán népet, csakhogy azok a tálibok is betiltották a zenét, sőt a televíziót és a mozit is, aki pedig megszegte a szabályokat, azt súlyosan megbüntették.

Az akkori tálib harcosok leverése után a zene virágzani kezdett Afganisztánban, és megalapították az Afgán Nemzeti Zeneintézetet, ahol még egy kizárólag nőkből álló zenekar is volt. (via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt