Brüsszelben plázákban és iskolákban is fel lehet majd venni az oltást

járvány
2021 augusztus 26., 11:13
comments 1

Az új típusú koronavírus elleni védettek arányának növelése érdekében szeptembertől a belga főváros több nagyáruházában és iskolákban is lehetőség nyílik az oltásra, írják belga lapok.

Brüsszelben októbertől újra kinyithatnak a zenés szórakozóhelyek, bár Belgiumban az elmúlt hét napban átlagosan négy százalékkal emelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma. A belga sajtó csütörtöki beszámolója szerint amíg Flandriában - Belgium flamand nyelvű tartományában - 91 százalékos a 14 évesnél idősebb lakosság beoltottsága, a francia nyelvű Vallóniában pedig 80 százalékos, addig a brüsszeli régió azonos korú lakosságának alig 64 százaléka szerzett védettséget a koronavírussal szemben.

Brüsszel vezetésének célja, hogy október végéig a régió teljes lakosságának legalább 65 százaléka teljes védettséget élvezzen a koronavírussal szemben.

Mivel a cél eléréséhez 16 ezer oltást kell beadni hetente, szeptembertől a közép- és felsőfokú képzést biztosító iskolákban, egyes vállalatok telephelyein, bevásárlóközpontokban, valamint a parkokban és játszóterek közelében létrehozott mobil oltópontokon, például az erre a célra kialakított buszokon is lehetőség lesz megkapni a koronavírus elleni oltást.A brüsszeli kezdeményezéshez hasonló, az oltási kedvet serkentő akciót várhatóan más nagyvárosok is indítanak az egyes kerületeikben tapasztalt alacsony beoltottsági arány javítására.

Beszámoltak arról is, hogy jövő hét elejétől mindazoknak, akik fertőzött emberrel kerülhettek kapcsolatba, koronavírustesztet kell végezniük. A rendelkezés azokra is vonatkozik, aki már megkapták a vakcina mindkét adagját. A fertőzésveszély szempontjából magas kockázatúnak egyebek mellett a járványadatok alapján vörös besorolású országokból érkező utazók számítanak. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.