Hadházy szerint a hatvanpusztai birtok „az őrület maga”, amit „minden magyarnak látnia kellene”

belföld
2021 augusztus 26., 07:23
comments 15

Hadházy Ákos Facebook-oldalán közölt fotókat az Orbán család hatvanpusztai birtokáról, amiről azt írja, a befejezéshez közeledik, és amióta legutóbb ott járt, „az udvaron két hatalmas medencét alakítottak ki”. Valószínűnek tartja, hogy nem úszómedencékről, hanem szökőkutakról van szó, de nemcsak medencéket építettek, hanem letették két, sok száz négyzetméter nagyságú épület alapját is.

Miután az építkezést egy műemlék ledózerolásával kezdték, Hadházy utánajárt, hogy kapott-e engedélyt a bontás. Kiderült, hogy engedéllyel bontottak, de azt az információt kapta, hogy „a régi anyagokból és az eredetihez hasonló épület épül majd”.

link Forrás

Most jelezte a műemlékvédelemnél, hogy „tudják-e, hogy az »újjáépítés« során nem az eredeti anyagokból építkeztek és hogy az új épületek formájának sincs semmi köze az eredetihez”. Hadházy azt állítja, visszaírtak neki, hogy „tudják, de nem zavarja őket”, és arról biztosították, hogy a teljesen új épületek is műemléki védettséget élveznek majd.

„Az pedig csak hab a tortán, hogy a többszintes, mélygarázsos, liftes, tetőtérbeépítéses épületeket JUHAKOLNAK hívják”

– tette hozzá Hadházy, aki szerint az embereknek fogalmuk sincs, hogy mi van Hatvanpusztán, „pedig ez az épület az őrület maga”, amit „minden magyarnak látnia kellene!”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.