Hadházy szerint a hatvanpusztai birtok „az őrület maga”, amit „minden magyarnak látnia kellene”

2021 augusztus 26., csütörtök 7:23
16

Hadházy Ákos Facebook-oldalán közölt fotókat az Orbán család hatvanpusztai birtokáról, amiről azt írja, a befejezéshez közeledik, és amióta legutóbb ott járt, „az udvaron két hatalmas medencét alakítottak ki”. Valószínűnek tartja, hogy nem úszómedencékről, hanem szökőkutakról van szó, de nemcsak medencéket építettek, hanem letették két, sok száz négyzetméter nagyságú épület alapját is.

Miután az építkezést egy műemlék ledózerolásával kezdték, Hadházy utánajárt, hogy kapott-e engedélyt a bontás. Kiderült, hogy engedéllyel bontottak, de azt az információt kapta, hogy „a régi anyagokból és az eredetihez hasonló épület épül majd”.

Most jelezte a műemlékvédelemnél, hogy „tudják-e, hogy az »újjáépítés« során nem az eredeti anyagokból építkeztek és hogy az új épületek formájának sincs semmi köze az eredetihez”. Hadházy azt állítja, visszaírtak neki, hogy „tudják, de nem zavarja őket”, és arról biztosították, hogy a teljesen új épületek is műemléki védettséget élveznek majd.

„Az pedig csak hab a tortán, hogy a többszintes, mélygarázsos, liftes, tetőtérbeépítéses épületeket JUHAKOLNAK hívják”

– tette hozzá Hadházy, aki szerint az embereknek fogalmuk sincs, hogy mi van Hatvanpusztán, „pedig ez az épület az őrület maga”, amit „minden magyarnak látnia kellene!”

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt