Paralimpia: Veres Amarilla aranyérmes párbajtőrben

sport
2021 augusztus 26., 11:32
comments 1

Veres Amarilla Csütörtökön lett aranyérmes a kerekesszékes vívók párbajtőrversenyében a tokiói paralimpián.

photo_camera Fotó: YASUYOSHI CHIBA/AFP

A nők A kategóriás küzdelmében Veres a csoportjából simán jutott tovább négy győzelemmel és egy vereséggel, ezzel együtt a 16 fős mezőny hiányos 16-os tábláján így is vívnia kellett. Ott előbb az amerikai Shelby Jensent fölényesen, 15-5-re verte, majd az orosz Alena Jevdokimovát nagy küzdelemben 15-13-ra múlta felül.

A fináléért taktikus vívással győzte le, szintén 15-13-ra a kínai Csing Pient, a döntőben pedig egy másik kínai vívóval, Zsung Csinggel mérkőzött, és hátrányból fordítva 15-12-re nyert. A magyarok közül korábban csak Szekeres Pál tudott győzni kerekesszékes vívásban paralimpián.

Veres Amarilla a magyar küldöttség második érmét szerezte Tokióban. Szerdán Konkoly Zsófia (S9) második lett 400 méteres gyorsúszásban. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.