Újabb nagy erejű robbanás rázta meg Kabult

augusztus 26., csütörtök 20:06

Az AFP hírügynökség jelentése szerint a csütörtöki öngyilkos merényletek után este újabb nagy robbanás volt az afgán fővárosban. A Reuters később közölte, hogy ez egy ellenőrzött robbantás volt, az amerikai hadsereg semmisített meg lőszereket.

A korábbi merényletekért, amikben 60 civil és 12 amerikai katona halt meg, az Iszlám Állam helyi szervezete vállalta a felelősséget.

A támadások után az Egyesült Államok Központi Parancsnokságának vezetője, Kenneth F. McKenzie arról beszélt, hogy most a tálibokkal együttműködve próbálják megtalálni az elkövetőket és megakadályozni a további merényleteket.

A támadás ellenére az Egyesült Államok augusztus végéig folytatja a kimentési akciót, a nyilvántartásuk szerint még ezer amerikai állampolgár lehet Afganisztánban.

António Guterres, az ENSZ főtitkára csütörtök este összehívta az ENSZ Biztonsági Tanácsát (BT) az afganisztáni helyzet megvitatására. Guterres erről levélben értesítette a BT állandó tagjait. A tanácskozást hétfőn tartják.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt