Vádat emeltek a román férfi ellen, aki két éttermet is felgyújtott a Déli pályaudvarnál

bűnügy
2021 augusztus 26., 08:05
comments 1

Vádat emeltek egy román férfi ellen, aki idén márciusban két budapesti vendéglátóhelynél is szándékosan tüzet okozott, és ezzel közveszélyt idézett elő, olvasható a Fővárosi Főügyészség közleményében.

A vádirat szerint a 33 éves, román állampolgárságú vádlott 2021. március 1-jén egy Déli pályaudvar közelében lévő étteremhez ment, belépett az étterem tárolójába, majd a bútorok letakarására szolgáló ponyvát egy öngyújtójával meggyújtotta. A tűz átterjedt a műanyag székekre és a környező tereptárgyakra, hűtőkre, az étterem oldalsó falára, valamint a külső raktárhelyiségekre.

A tüzet - amely akkor már az étteremből 8 m2 területet érintett - az étterem pincére észlelte, aki értesítette a tűzoltókat. A vádlott a rongálással mintegy 2,3 millió forint kárt okozott.

Röviddel ezután a román férfi a fenti helyszíntől pár száz méterre, a Déli pályaudvarnál lévő egyik vendéglátóhelyhez ment, amelynek műanyagfólia sátrát a nála lévő öngyújtóval szintén meggyújtotta úgy, hogy a sátor rései közé újságpapír darabokat helyezett, és azokat gyújtotta meg. A vádlott ebben az esetben a rongálással 200.000 forint kárt okozott.

A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség a férfit közveszélyokozás bűntettével vádolja, és vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza a vádiratban.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.