Vádat emeltek a román férfi ellen, aki két éttermet is felgyújtott a Déli pályaudvarnál

2021 augusztus 26., csütörtök 8:05
1

Vádat emeltek egy román férfi ellen, aki idén márciusban két budapesti vendéglátóhelynél is szándékosan tüzet okozott, és ezzel közveszélyt idézett elő, olvasható a Fővárosi Főügyészség közleményében.

A vádirat szerint a 33 éves, román állampolgárságú vádlott 2021. március 1-jén egy Déli pályaudvar közelében lévő étteremhez ment, belépett az étterem tárolójába, majd a bútorok letakarására szolgáló ponyvát egy öngyújtójával meggyújtotta. A tűz átterjedt a műanyag székekre és a környező tereptárgyakra, hűtőkre, az étterem oldalsó falára, valamint a külső raktárhelyiségekre.

A tüzet - amely akkor már az étteremből 8 m2 területet érintett - az étterem pincére észlelte, aki értesítette a tűzoltókat. A vádlott a rongálással mintegy 2,3 millió forint kárt okozott.

Röviddel ezután a román férfi a fenti helyszíntől pár száz méterre, a Déli pályaudvarnál lévő egyik vendéglátóhelyhez ment, amelynek műanyagfólia sátrát a nála lévő öngyújtóval szintén meggyújtotta úgy, hogy a sátor rései közé újságpapír darabokat helyezett, és azokat gyújtotta meg. A vádlott ebben az esetben a rongálással 200.000 forint kárt okozott.

A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség a férfit közveszélyokozás bűntettével vádolja, és vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza a vádiratban.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt