Vádat emeltek az ukrán határon megvesztegetett pénzügyőrökkel szemben

bűnügy
2021 augusztus 26., 09:03
comments 2

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség befejezte a nyomozást a beregsurányi határátkelőhelyen dolgozó pénzügyőrök ügyében, akik az ügyintézés során rendszeresen pénzt fogadtak el az Ukrajnába kilépő, általános forgalmi adót visszaigénylő személyektől.

Az ügyészség közleménye szerint a NAV pénzügyőrei „a korrupciós bűncselekményeiket az adott szolgálatban dolgozó osztályvezetők tudtával és támogatásával 2018 novemberétől 2019 februárjáig követték el”.

Útlevél- és vámvizsgálat a beregsurányi határátkelőnél
photo_camera Útlevél- és vámvizsgálat a beregsurányi határátkelőnél Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI Zrt. Fotószerkesztőség

A nyomozó ügyészség 16 volt pénzügyőrrel szemben 627 vádpontban, összesen 498 rendbeli hivatali vesztegetés elfogadása miatt emelt vádat a Nyíregyházi Törvényszéken. A vádlottak szabadlábon védekezhetnek. Az eljárás során 81 külföldi aktív vesztegetőt is sikerült beazonosítani.

A nyomozó ügyészség az előkészítő ülésen történő vádlotti beismerés esetében a legsúlyosabb esetben 10 év börtön végrehajtási fokozatú szabadságvesztést, 10 év közügyektől eltiltást és 1.500.000 forint pénzbüntetést indítványozott.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.