A repülő hívójele után nevezték el a menekítő gépen született afgán babát

külföld
2021 augusztus 27., 13:25
comments 2

Reach lett a neve annak az afgán csecsemőnek, akit az amerikai hadsereg repülőgépén hozott világra az anyukája, miközben egy mentőakció keretén belül Németországba szállították őket.

A szülők a repülőgép hívójele miatt választották ezt a nevet a gyermeknek.

A terhes nő a Németországba tartó C-17-es szállítógépen utazott, amikor a magas nyomás miatt komplikációk adódtak. A pilóta ezért úgy döntött, alacsonyabb magasságon repülnek tovább, hogy ezzel megmentsék a nő és a gyermek életét is.

Végül a baba pont akkor született meg, amikor a C-17-es földet ért a Ramstein légibázison, de még a fedélzeten hozták világra. (NYT)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt