A Testnevelési Egyetem sem akarja eladni az új római-parti ingatlanjait

Budapest
2021 augusztus 27., 09:36

Az Óbudai Egyetemhez hasonlóan a Testnevelési Egyetem sem akarja eladni azokat a római-parti ingatlanokat, amiket ingyen kapott az államtól a felsőoktatás áprilisi kiszervezésekor.

Kérdésünkre küldött válaszában az egyetem azt írta: „Az ingatlanokat a Testnevelési Egyetem az eddigi funkciók megőrzésével, továbbra is oktatási, valamint rekreációs célokra kívánja használni. A telkeken lévő ingatlanokat az Alapítvány a mai kor és az európai szintű sporttudományos oktatás követelményeinek megfelelően kívánja felújítani, azonban a modernizálás során kiemelt figyelmet fordít a Római-part hagyományaira, különösen az értékes természeti környezet megóvására.”

photo_camera Fotó: Mónus Márton/MTI/MTVA

A két egyetem összesen 39 ezer négyzetméternyi telket kapott a Rómain. A környéken aktív civilek augusztusban értesültek a vagyonátadásról, és attól tartottak, esetleg eladnák az ingatlanokat, vagy olyasmit csinálnának velük, ami szembemenne a part pihenős-vendéglátós, természetközeli hangulatával.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.