A Testnevelési Egyetem sem akarja eladni az új római-parti ingatlanjait

Budapest
2021 augusztus 27., 9:36
comments 2

Az Óbudai Egyetemhez hasonlóan a Testnevelési Egyetem sem akarja eladni azokat a római-parti ingatlanokat, amiket ingyen kapott az államtól a felsőoktatás áprilisi kiszervezésekor.

Kérdésünkre küldött válaszában az egyetem azt írta: „Az ingatlanokat a Testnevelési Egyetem az eddigi funkciók megőrzésével, továbbra is oktatási, valamint rekreációs célokra kívánja használni. A telkeken lévő ingatlanokat az Alapítvány a mai kor és az európai szintű sporttudományos oktatás követelményeinek megfelelően kívánja felújítani, azonban a modernizálás során kiemelt figyelmet fordít a Római-part hagyományaira, különösen az értékes természeti környezet megóvására.”

photo_camera Fotó: Mónus Márton/MTI/MTVA

A két egyetem összesen 39 ezer négyzetméternyi telket kapott a Rómain. A környéken aktív civilek augusztusban értesültek a vagyonátadásról, és attól tartottak, esetleg eladnák az ingatlanokat, vagy olyasmit csinálnának velük, ami szembemenne a part pihenős-vendéglátós, természetközeli hangulatával.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt