Alapítványi tulajdonba került egyetemekkel osztja meg a siker titkát a Mészáros Csoport

oktatás
2021 augusztus 27., 10:13
comments 10

Stratégiai megállapodást kötött a Mészáros Csoport a Szegedi és a Pécsi Tudományegyetemmel, a Neumann János, a Pannon valamint az Óbudai Egyetemmel – jelentették be a Mészáros Alapítvány jubileumi, konferenciáján, Egerszalókon. Ezeket az egyetemeket az állam az utóbbi időszakban adta alapítványi fenntartásba.

A megállapodások célja az együttműködésben résztvevő campusokon folyó kutatásfejlesztések elősegítésén túl a közös termékfejlesztéseken át a gyakorlati képzés biztosítása, valamint a doktori képzés támogatása, megnyitva ezzel a hallgatók számára a sikeres karrierutat. A megállapodás értelmében a Mészáros Csoport együttműködik az egyetemek doktori képzéseivel, a kutatások folytatásához szakmai támogatást nyújt.

Az egyetemek a gyakorlatorientált képzések biztosítása jegyében a Mészáros Csoport szakembereit bevonják az oktatási folyamatokba, a cégcsoport vállalatai pedig együttműködnek a K+F projektekben az egyetemekkel, biztosítva az elméleti tudás mellett a gyakorlati ismereteket.A gyakornoki idő alatt kiemelkedő teljesítményt nyújtó hallgatók számára a program ösztöndíjat biztosít, a legjobban teljesítő hallgatók számára a cégcsoport hosszútávú munkalehetőséget kínál, növelve ezzel az egyetemi képzésben résztvevők elhelyezkedési mutatóit.

Molnárné Barna Katalin, a Pannon Egyetem oktatási rektorhelyettese, Kovács Levente, az Óbudai Egyetem rektora, Fedeles Tamás, a Pécsi Tudományegyetem oktatási rektorhelyettese, Mészáros Beatrix, a Mészáros csoport operatív vezetője, Fülöp Tamás Ferenc, a Neumann János Egyetem rektora és Rovó László, a Szegedi Tudományegyetem rektora (b-j) együttműködési megállapodást ír alá a Mészáros Alapítvány V. konferenciáján
photo_camera Molnárné Barna Katalin, a Pannon Egyetem oktatási rektorhelyettese, Kovács Levente, az Óbudai Egyetem rektora, Fedeles Tamás, a Pécsi Tudományegyetem oktatási rektorhelyettese, Mészáros Beatrix, a Mészáros csoport operatív vezetője, Fülöp Tamás Ferenc, a Neumann János Egyetem rektora és Rovó László, a Szegedi Tudományegyetem rektora (b-j) együttműködési megállapodást ír alá a Mészáros Alapítvány V. konferenciáján Fotó: Komka Péter/MTI/MTVA

A Mészáros Csoport konferenciáján ott volt György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára is, aki azt mondta: „Abban, hogy Magyarország élen jár a gazdaság újraindításában, és a válságkezelést nemzetközi összehasonlításban is megnyertük, a gazdaságpolitikai intézkedések mellett nagy szerepe van azon vállalatoknak, amelyek a versenyképesség megtartása érdekében nem halasztották el beruházásaikat, és innováltak. Ebben segítették őket a kormány azon intézkedései, amelyek a munkahelyek megőrzését, új munkahelyek teremtését és a beruházások ösztönzését szolgálták.”

Mészáros Beatrix, a Mészáros csoport operatív vezetője
photo_camera Mészáros Beatrix, a Mészáros csoport operatív vezetője Fotó: Komka Péter/MTI/MTVA

Mészáros Lőrinc lánya, dr. Mészáros Beatrix arról beszélt: „Minden felelős vállalatvezető tisztában van a kutatás-fejlesztés fenntartható növekedésben betöltött szerepével. Azonban nem elégedhetünk meg a már meglévő eredmények gyakorlati alkalmazásával. Nekünk, akik végfelhasználói vagyunk ezen tudományos eredményeknek, a kutatás-fejlesztések motorjaként élére kell állnunk az újabb és újabb vívmányok megszületésének.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.