Fekete-Győr András nem akar visszalépni az első fordulóban

POLITIKA
2021 augusztus 27., 06:45
comments 2

A Momentum miniszterelnök-jelöltje úgy látja, érdemi esélye van az előválasztáson. Ezt azzal támasztotta alá a Jelennek adott interjújában, hogy a Závecz Research és az Idea Intézet legutóbbi felmérése szerint hatból a negyedik helyen áll a jelöltek közül, 12 százalékon. „Nyilvánvaló, hogy egy versenyzőnek lépésről lépésre kell menetelnie, és már látszik, hogy fölzárkóztam, így a következő részcélom az, hogy bekerüljek a második fordulóba. Ennyi embert, amennyi a politikai generációváltásban hisz, nem lehet elárulni”- jelentette ki Fekete-Győr András.

Ezért a visszalépésen sem gondolkodik. Azt sem árulta el, hogy kit támogatna a második fordulóban, ha neki mégsem sikerülne továbbjutnia: „Szerintem ilyen helyzetben jó döntést csak akkor tud hozni egy politikus, ha lezárult az első forduló. Hiszen több miniszterelnök-jelölti vita is lesz, és nagyon kíváncsi vagyok arra, hogy a többiek mit és hogyan képviselnek. A legtöbb választó számára vagy akár az én számomra sem mindig világos ez.” Azt mondta, hogy a visszalépési politikájukból sem következik automatikusan, hogy Karácsony Gergelyt vagy Jakab Pétert támogatnák.

Az előválasztási folyamatban jelenleg az ajánlások begyűjtése zajlik. A miniszterelnök-jelölteknek 20 ezer aláírást kell leadniuk szeptember 6-ig. A választás első fordulóját szeptember 18. és 26. között tartják, a versenyben maradt miniszterelnök-jelöltek második fordulóját pedig pedig október 4-10. között.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.