Pizzafutár lett Lipcsében az egyik afgán miniszterből

érdekes adat
2021 augusztus 27., 08:22
comments 7

Sayed Sadaat 2018-ig Afganisztán kommunikációs minisztere volt, azonban tavaly szeptemberben jobbnak látta, ha Németországba költözik. Most pedig pizzafutárként dolgozik Lipcsében. Sadaat az oldalán azt írta, hogy mivel nem tud németül, így az informatikai diplomája ellenére nem kap más munkát.

Shah Sadaat miniszterként
photo_camera Shah Sadaat miniszterként Fotó: Syed Ahmad Shah Sadaat سید احمد شاه سادات/Facebook

Isten arra teremtette az embert, hogy dolgozzon és imádkozzon, szóval dolgoznunk kell, hogy előre lépjünk” -írta. Azt tartaná szégyennek, ha segélyekből élne. Azt mondja, néhányan bírálták, miután ezt a munkát választotta két év miniszterség után, de szerinte a munka az munka. A Reuters cikke szerint napi négy órát tanul egy német nyelviskolában, majd 6 órát dolgozik futárként.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.