Dróntámadással válaszolt az Egyesült Államok a kabuli merényletre

háború
2021 augusztus 28., 5:31
comments 3

A kelet-afganisztáni Nangraharnak tartományban egy amerikai dróntámadással megölték az Iszlám Állam helyi szervezetének egyik tagját, akinek köze lehetett a csütörtöki kabuli merénylet kiterveléséhez, amiben 169-en haltak meg, köztük 13 amerikai. A támadást Joe Biden amerikai elnök hagyta jóvá, aki közvetlenül a támadások után megtorlást ígért.

A terroristák elleni dróntámadást Afganisztánon kívülről indították, az AP hírügynökség katonai forrásokra hivatkozva azt írja, hogy az akciónak nem voltak civil áldozatai. William Urban, a haditengerészet szóvivője azt mondta, hogy csak egy embert öltek meg. Ugyanakkor azt nem világos, hogy ez a személy hogyan kapcsolódott a csütörtöki terrortámadásokhoz.

Közben a Pentagon pontosította a csütörtöki merényletek részleteit. Ezek szerint nem kettő, hanem csak egy öngyilkos merénylő robbantott. Ugyanakkor megint arra figyelmeztették a Kabulban tartózkodó amerikai állampolgárokat, hogy maradjanak távol a reptér bejáratától, mert újabb merényletek várhatók. (APNews/BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt