Dróntámadással válaszolt az Egyesült Államok a kabuli merényletre

háború
2021 augusztus 28., 05:31
comments 3

A kelet-afganisztáni Nangraharnak tartományban egy amerikai dróntámadással megölték az Iszlám Állam helyi szervezetének egyik tagját, akinek köze lehetett a csütörtöki kabuli merénylet kiterveléséhez, amiben 169-en haltak meg, köztük 13 amerikai. A támadást Joe Biden amerikai elnök hagyta jóvá, aki közvetlenül a támadások után megtorlást ígért.

A terroristák elleni dróntámadást Afganisztánon kívülről indították, az AP hírügynökség katonai forrásokra hivatkozva azt írja, hogy az akciónak nem voltak civil áldozatai. William Urban, a haditengerészet szóvivője azt mondta, hogy csak egy embert öltek meg. Ugyanakkor azt nem világos, hogy ez a személy hogyan kapcsolódott a csütörtöki terrortámadásokhoz.

Közben a Pentagon pontosította a csütörtöki merényletek részleteit. Ezek szerint nem kettő, hanem csak egy öngyilkos merénylő robbantott. Ugyanakkor megint arra figyelmeztették a Kabulban tartózkodó amerikai állampolgárokat, hogy maradjanak távol a reptér bejáratától, mert újabb merényletek várhatók. (APNews/BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.