Karácsony és Fekete-Győr is elfogadta Csányi meghívását a válogatott következő meccsére

futball
2021 augusztus 28., 10:51
comments 1

Az MLSZ elnöke személyesen hívta meg a magyar válogatott következő meccsére Karácsony Gergelyt és Fekete-Győr Andrást, miután Budai Gyula, a Fidesz képviselője arra szólította fel az ellenzéki politikusokat, hogy ne menjenek ki a magyar csapat mérkőzéseire. Csányi Sándor az erről szóló közleményben azt írta: „A magyar futballnak minden támogatásra és minden támogatóra szüksége van, pártállástól függetlenül. Talán csak azokra nincs, akik ezt nem értik meg.”

A főpolgármester nem sokkal később arról írt az oldalán, hogy köszönettel elfogadja Csányi invitálását, de a VIP-páholyt továbbra is elkerülné, jó lesz neki a sima lelátó is. Karácsony hozzátette: „Még fontosabb lenne, hogy a kirekesztést és gyűlöletkeltést a politikával összekeverő ostoba fideszes megmondóemberek is értsenek a szóból: a sport, nemzeti válogatottnak való szurkolás nem megosztja, hanem éppenhogy egyesíti ezt a tudatosan széjjelszakított országot. Attól, hogy sokan vagyunk, akik bűnnek tartjuk, ha egy miniszterelnök összekeveri a magánhobbiját a közérdekkel, attól még a nemzeti válogatottnak való szurkolás élménye és öröme minden magyarnak jár. A megvetés pedig azokat illeti, akik ezt el akarják venni bárkitől.”

A poszt végén megkérdezte Fekete-Győr Andrástól, hogy vele tart-e, mire a Momentum elnöke kommentben annyit válaszolt: Alap!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt