Bolsonaro szerint a 2022-es választások után három dolog várhat rá: börtön, halál vagy győzelem

külföld
2021 augusztus 29., 12:01
comments 5

„Három alternatíva van a jövőmre nézve: letartóztatnak, megölnek vagy nyerek” - mondta Jair Bolsonaro brazil elnök egy evangelikál vezetőkkel tartott találkozón. Aztán az első opciót mégis kizárta, hozzátéve, hogy a Földön senki sem fogja őt fenyegetni.

photo_camera Jair Bolsonaro egy turisztikai eseményen 2020. november 17-én. Fotó: Evaristo Sa/AFP

Mindezt azután mondta, hogy a találkozón megkérdőjelezte Brazília elektronikus szavazási rendszerének a megbízhatóságát, és azzal fenyegetőzött, hogy ha nem ő nyer, nem fogadja majd el az eredményt. Szerinte a papír alapú szavazás megbízhatóbb, az elektronikus szavazás során nagyobb a csalás veszélye. Bolsonaro már jó ideje csalással vádolja a szavazási rendszert, ezért a brazil választási bíróság, a TSE be is idézte amiatt, hogy alaptalan vádakat terjeszt. A TSE szerdán azt közölte, hogy semmi gond nincs az elektronikus szavazási rendszerrel, és időpocsékolásnak tartják arról vitázni, hogy újra papír szavazócédulák legyenek.

A találkozón meghívta a megjelent evangelikál közösségeket is, hogy tartsanak vele a szeptember 7-re tervezett felvonulásokon. Az evangelikálok jelentős részét teszik ki a jelenlegi elnök szavazótáborának. A friss közvéleménykutatások szerint Luiz Inácio Lula da Silva korábbi baloldali elnök támogatottsága megelőzi Bolsonaróét. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.