Paralimpia: Pálos Péter asztaliteniszező és Illés Fanni úszó is aranyérmet szerzett

sport
2021 augusztus 29., 10:32

Vasárnap két aranyérmet is nyertek magyar versenyzők a tokiói paralimpián. Az enyhe értelmi fogyatékossággal élő asztaliteniszező, Pálos Péter az S11-es kategóriában végzett első helyen, a végtaghiányos Illés Fanni pedig a 100 méteres mellúszás számot nyerte meg.

Pálos Péter ellenfele a vasárnapi fináléban az előző paralimpia ezüstérmese, az ausztrál Samuel Philip von Einem volt. A magyar versenyző a döntőben kétszer is szetthátrányból egyenlített, majd javított, és végül 3-2-re győzött. Pálos korábban már 2012-ben is volt paralimpiai bajnok.

photo_camera Pálos Péter az elődöntőben. Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Illés Fanni, az S4-es kategória magyar indulója a nevezési idők és a papírforma alapján a szám legnagyobb esélyesének számított, már az előfutamból is a legjobb idővel, 1:44.68 perccel jutott tovább.

Az esti döntőben 50 méternél még második volt hat századmásodperccel a kínai Csang Li mögött, végül 1.44.41 perccel fölényesen győzött. A második helyezett olasz Giulia Ghiretti csaknem hat másodperccel úszott lassabban, 1:50.36-tal ért célba, míg a harmadik helyezett kínai Jao Cuan 1:55.77-tel végzett.

photo_camera Illés Fanni a győzelme után. Fotó: CHARLY TRIBALLEAU/AFP

A vasárnapi győzelmekkel együtt a magyar küldöttség már hat érmet szerzett, és ebből három arany - a sydneyi paralimpia óta nem volt ennyi, azon néggyel zárt a küldöttség. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.