A homofób törvény óta hétszer több bejelentés érkezett a médiahatósághoz

2021 augusztus 30., hétfő 17:15
2

Több mint két hónap alatt 69 bejelentés érkezett a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósághoz a kiskorúak védelmére vonatkozó rendelkezések vélelmezett megsértése miatt, míg tavaly ugyanebben az időszakban csak 10 bejelentés volt – írja a Magyar Hang, ami szerint ez a pedofiltörvényként hivatkozott, homofób elemeket is tartalmazó törvénymódosítás hatása.

A törvény alapján a médiahatóság mellett a kormányhivatalok fogyasztóvédelmi osztályára vagy a rendőrségre is érkezhetnek bejelentések, a könyvekkel kapcsolatos kifogások például fogyasztóvédelmi ügynek minősülhetnek. A lap Budapest Főváros Kormányhivatalától nem kapott választ, míg az ORFK közölte, hogy augusztus 9-ig nem volt olyan feljelentés, ami alapján „a gyermekpornográfia vagy a zaklatás új minősített esetei elkövetésének gyanúja miatt rendeltek el büntetőeljárást”.

Illusztráció: Kiss Bence/Fotó: Fortepan

Az LMBT-érdekeket képviselő Háttér Társaság tapasztalatai szerint a törvény elfogadása óta nőtt az utcai, szomszédok közötti és munkahelyi konfliktusok száma, illetve a támadásoké is.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt