A homofób törvény óta hétszer több bejelentés érkezett a médiahatósághoz

POLITIKA
2021 augusztus 30., 17:15
comments 2

Több mint két hónap alatt 69 bejelentés érkezett a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósághoz a kiskorúak védelmére vonatkozó rendelkezések vélelmezett megsértése miatt, míg tavaly ugyanebben az időszakban csak 10 bejelentés volt – írja a Magyar Hang, ami szerint ez a pedofiltörvényként hivatkozott, homofób elemeket is tartalmazó törvénymódosítás hatása.

A törvény alapján a médiahatóság mellett a kormányhivatalok fogyasztóvédelmi osztályára vagy a rendőrségre is érkezhetnek bejelentések, a könyvekkel kapcsolatos kifogások például fogyasztóvédelmi ügynek minősülhetnek. A lap Budapest Főváros Kormányhivatalától nem kapott választ, míg az ORFK közölte, hogy augusztus 9-ig nem volt olyan feljelentés, ami alapján „a gyermekpornográfia vagy a zaklatás új minősített esetei elkövetésének gyanúja miatt rendeltek el büntetőeljárást”.

photo_camera Illusztráció: Kiss Bence/Fotó: Fortepan

Az LMBT-érdekeket képviselő Háttér Társaság tapasztalatai szerint a törvény elfogadása óta nőtt az utcai, szomszédok közötti és munkahelyi konfliktusok száma, illetve a támadásoké is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt