Afgán civilek is meghalhattak az amerikai dróntámadásban

háború
2021 augusztus 30., 05:57
comments 3

Az Egyesült Államok vasárnap dróncsapást hajtott végre Kabulban, ami az Iszlám Állam feltételezett harcosai ellen irányult. Tálibok azt közölték, hogy az amerikai katonai csapás egy öngyilkos merénylő kocsija ellen irányult, aki támadást akart intézni a kabuli nemzetközi repülőtér ellen az amerikai katonai kivonulás közben.

Azonban a CNN helyi forrásai szerint a támadásban egy afgán család kilenc tagja is meghalt, köztük hat gyerek. A legfiatalabb áldozat kétéves lehetett. A helyiek a hírcsatornának arról számoltak be, hogy a tüzet a környéken lakók próbálták eloltani, és a romok között hat halottat találtak. A holttestek darabokban voltak. Ketten pedig megsebesültek. Később az amerikai hadsereg is elismerte, hogy érkeztek jelentések civil áldozatokról. Bill Urban szóvivő szerint hatalmas robbanással járt az öngyilkos merénylő kocsijának megsemmisítése, mivel tele volt pakolva robbanóanyaggal, és ez okozhatta a civilek halálát.

A tálibok szerint az amerikai hadseregnek nincs joga ilyen akciókat végrehajtani a területükön, és ezzel megsértették az ország szuverenitását. (CNN)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.