Az USA katonai csapást hajtott végre Kabulban

2021 augusztus 29., vasárnap 18:35
2

Az Egyesült Államok dróncsapást hajtott végre vasárnap Kabulban – közölték a nevük elhallgatását kérő illetékesek, akik szerint a katonai csapás az Iszlám Állam feltételezett harcosai ellen irányult.

Azt mondták, a légicsapást pilóta nélküli repülő szerkezettel hajtották végre, és az utórobbanások arról tanúskodnak, hogy a jármű nagy mennyiségű robbanószert szállított.

Az afgán fővárosban szemtanúk arról számoltak be, hogy a kabuli repülőtér közelében robbanás hallatszott, amit valószínűleg egy házba csapódó rakéta okozott.

Tálib illetékesek is azt közölték, hogy a Kabulban végrehajtott amerikai katonai csapás öngyilkos merénylő kocsija ellen irányult, aki támadást akart intézni a kabuli nemzetközi repülőtér ellen az amerikai katonai kivonulás közben.

Egyelőre kevés részlet ismert az incidensről és a rakétabecsapódásról, ami a repülőtértől északnyugatra fekvő egyik lakónegyedben történt, és megölt egy gyereket. A két rakétacsapás különálló támadás lehetett.

A vasárnapi amerikai légicsapás már a második, amióta az Iszlám Állam-Horaszán Tartomány nevű terrorszervezet több mint száz emberéletet (köztük 13 amerikai katonáét) követelő öngyilkos merényletet hajtott végre csütörtökön a kabuli repülőtérnél.

Az amerikai Középső Parancsnokság megerősítette a dróncsapás hírét. Polgári áldozatokról egyelőre nincsenek jelentések, de vizsgálatot folytatnak az ügyben. „Éberek maradunk a lehetséges jövőbeli fenyegetéssel szemben” – írták.

„Nagyon valószínű”, hogy újabb merényletet követnek el a következő 24-36 órában a kabuli repülőtér ellen – mondta szombaton Joe Biden amerikai elnök, aki szerint az Iszlám Állam terrorszervezet két fegyveresének életét kioltó amerikai légicsapás nem az utolsó volt. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt