Bayer Zsolt nekiment Csányi Sándornak, amiért az MLSZ-elnök meccsre hívta Karácsonyt és Fekete-Győrt

POLITIKA
2021 augusztus 30., 09:30
comments 25

Karakán elnök úr címmel jelentetett meg egy kifakadást a blogján a Fidesz vezérpublicistája. Ebből úgy tűnik, Bayer Zsolt kiakadt Csányi Sándorra, amiért az MLSZ elnöke kiállt Karácsony Gergely és Fekete-Győr András mellett, akiket a fideszes Budai Gyula arra szólított fel, hogy ne járjanak ki a magyar válogatott meccseire.

Bár az ország egyik leggazdagabb embere valahogy egyet sem kapott a Bayer által rendszeresített jelzőkből, és különböző testnedvekkel sem azonosította, de odáig azért elmerészkedett, hogy idézőjelbe tette, hogy Csányi kiállása karakán vagy bátor lett volna.

photo_camera Fotó: Kocsis Máté/Facebook

Majd felkérdezte Csányit, miért nem szólalt fel „az olimpiát ellehetetlenítő politikai aláírásgyűjtés ellen”, vagy amikor az ellenzék a járvány miatt tiltakozott UEFA meccsek befogadása ellen. „S próbálok emlékezni, mikor is szólalt fel elnök úr felháborodottan, hogy a baloldal hagyja már abba a stadion építések elleni őrjöngését. És próbálok emlékezni, mikor és mekkora vehemenciával állt ki elnök úr (meg a többi sportvezető) a kormány sportot támogató politikája mellett” - írta Bayer. Majd arra is tett egy utalást, hogy Csányi talán csak helyezkedni akar ezzel a lépéssel:

„Meg aztán, közelednek a választások is, igaz, elnök úr?”

Végül az olvasóit arra szólította fel, hogy a válogatott következő meccsén részesítsék „megfelelő fogadtatásban a stadionba kilátogató Karácsonyt meg Fekete-Győrt”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.