Fegyveresek álltak az afgán bemondó mögött, miközben arról beszélt, hogy nem kell félni az új rendszertől

külföld
2021 augusztus 30., 10:41
comments 12

Amikor két héttel ezelőtt a tálibok átvették a hatalmat Kabulban, azt ígérték, hogy a média nem kerül veszélybe. Ehhez képest szinte azonnal eltűntek a képernyőről a bemondónők, a tévétársaságok a tálibok kérésére nem engedik őket képernyőre. De talán az mutatta be legjobban, milyen jövő vár az afganisztáni sajtóra, amikor egy bemondó üdvözli az előző kormány bukását, és arra biztatja az embereket, ne féljenek, miközben mögötte két fegyveres tálib figyeli minden szavát.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.