Kovács Ákos szeptemberben első saját novelláskötetével kavarja fel a magyar irodalom állóvizét

irodalom
2021 augusztus 30., 09:14
comments 6

2021. szeptember 29-én megjelenik Kovács Ákos zenész első novelláskötete, Ezt nem lehet megúszni címmel. A HVG azt írja, hogy a könyvben Ákos „a vírusos időszakban írt, bővített, illetve tovább csiszolt munkái” kaptak helyet.

Kovács Ákos a Strand Fesztiválon
photo_camera Kovács Ákos a Strand Fesztiválon Fotó: Vasvári Tamás/MTI/MTVA

A könyvet egyelőre csak a zenész weboldalán lehet előrendelni, ahol az első ajánlások már kellően felmagasztalják. Vecsei H. Miklós színész-rendező szerint például: „Önreflexív őszinteség. Ákos szövegeiben a személyesség létkérdés. Olvasás közben az az érzésünk támad, hogy amit elmond, azzal valójában tartozik.

„Manírok nélküli szépirodalom. Letisztult gondolatok, letisztult stílus” - dicséri Ákos novelláit Köbli Norbert forgatókönyvíró.

És egy részlet is olvasható már a weboldalon az egyik írásból:

„Megadóan tűrte, hogy a nap égesse a testét, annyit mosolygott és csókolt, hogy belefáradtak az arcizmai, mert egyetlen percre sem felejtette el, hogy néhány év vagy évtized múlva ő lesz a következő, akinek mennie kell, bár most még ő áll a kormánykeréknél, a fény vakít és ölel, és a minden irányból rátörő szépség szinte befogadhatatlan.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.