Kovács Ákos szeptemberben első saját novelláskötetével kavarja fel a magyar irodalom állóvizét

augusztus 30., hétfő 9:14
6

2021. szeptember 29-én megjelenik Kovács Ákos zenész első novelláskötete, Ezt nem lehet megúszni címmel. A HVG azt írja, hogy a könyvben Ákos „a vírusos időszakban írt, bővített, illetve tovább csiszolt munkái” kaptak helyet.

Kovács Ákos a Strand Fesztiválon Fotó: Vasvári Tamás/MTI/MTVA

A könyvet egyelőre csak a zenész weboldalán lehet előrendelni, ahol az első ajánlások már kellően felmagasztalják. Vecsei H. Miklós színész-rendező szerint például: „Önreflexív őszinteség. Ákos szövegeiben a személyesség létkérdés. Olvasás közben az az érzésünk támad, hogy amit elmond, azzal valójában tartozik.

„Manírok nélküli szépirodalom. Letisztult gondolatok, letisztult stílus” - dicséri Ákos novelláit Köbli Norbert forgatókönyvíró.

És egy részlet is olvasható már a weboldalon az egyik írásból:

„Megadóan tűrte, hogy a nap égesse a testét, annyit mosolygott és csókolt, hogy belefáradtak az arcizmai, mert egyetlen percre sem felejtette el, hogy néhány év vagy évtized múlva ő lesz a következő, akinek mennie kell, bár most még ő áll a kormánykeréknél, a fény vakít és ölel, és a minden irányból rátörő szépség szinte befogadhatatlan.”

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt