Mészárosék 4,8 milliárdból húztak fel jurtákat a fonyódligeti Erzsébet-tábornál

nyár
2021 augusztus 30., 18:39
comments 7

A korábban állami tulajdonban lévő fonyódligeti gyerektáborban, aminek a felújítási tenderét Mészáros Lőrinc gyerekeinek közös cége, a Fejér B.-Á.-L. Zrt. nyerte el 4,48 milliárd forintért, a szögesdróttal elkerített Balaton-parti területen rengeteg (akár akár százas nagyságrendben) kék és piros díszítésű, fehér jurtákat húztak fel – írta meg a Jobbik-közeli Alfahír, fotókat is közölve a táborról.

photo_camera Fotó: Alfahír

A Somogy Megyei Kormányhivatal egy hónapja közölte: „a korszerűtlen épületek megújulnak, a sátrakat jurták váltják fel, és programhelyszínek is létesülnek”, az „új helyszínek mind akadálymentesítettek lesznek, így még szélesebb körben nyújthat önfeledt szórakozást és kikapcsolódást a létesítmény, a kb. „800 férőhelyes jurtatáborban közösségi terek is szolgálják a pihenést és a szórakozást”.

Kormánypárti ígéretek alapján 2 éve meg kellett volna valósulnia a beruházásnak, de még ezen a nyáron sem adták át a területet. Két hónapja Jakab Péterék épp itt tartottak sajtótájékoztatót a késlekedő beruházásról, amikor egy munkagép kis híján elütötte. Jakabék közölték, hogy közúti veszélyeztetés bűntette miatt feljelentést tesznek. A Jobbik elnöke akkor azt mondta: a fonyódligeti Erzsébet-gyerektábornál Mészárosék évek óra égetik a milliárdokat, de a gyerekek helyett csak az ő életük lett jobb. Akkor még csak fémvázak álltak a helyszínen.

link Forrás

A lap emlékeztet, hogy az Erzsébet-program rászoruló gyerekek nyaraltatására indult 2012-ben, öt évre rá az Erzsébet Üzemeltető Kft. szerződéseiből kiderült, hogy több mint félmilliárd forintot költöttek 2014-től Mészáros Lőrinc cégeinél, amik így az állami táboroztatás legnagyobb beszállítóivá váltak. Ezeket a szerződéseket sokáig nem is akarták nyilvánosságra hozni, mondván, alapítványi pénzzel gazdálkodnak, így az már nem is közvagyon.

A felújítás alatt álló zánkai Erzsébet-tábor strandja április 16-án. 2019-ben a Fejér B.-Á.-L. Zrt. a zalakarosi Szabadics Közmű és Mélyépítő Zrt.-vel konzorciumban nyerte el a zánkai Erzsébet-tábor felújítását 16,8 milliárd forintért, ezzel behúzva a kormány által korszerűsítésre szánt 26 milliárd forint kétharmadát.
photo_camera A felújítás alatt álló zánkai Erzsébet-tábor strandja április 16-án. 2019-ben a Fejér B.-Á.-L. Zrt. a zalakarosi Szabadics Közmű és Mélyépítő Zrt.-vel konzorciumban nyerte el a zánkai Erzsébet-tábor felújítását 16,8 milliárd forintért, ezzel behúzva a kormány által korszerűsítésre szánt 26 milliárd forint kétharmadát. Fotó: Vasvári Tamás/MTI/MTVA

Végül kiderült az is, hogy az Erzsébet-táborok főtitkára, Hornyák Tibor egy napi 110 ezer forintba kerülő balatoni luxusvillából járt be dolgozni a nélkülöző gyerekek közé – írja az Alfahír.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.