Nagyot ugrott az új fertőzöttek száma

járvány
2021 augusztus 30., 07:41
comments 28

521 új fertőzöttet regisztráltak péntektől vasárnapig. Ez jelentős ugrás. Amióta megszüntették a hétvégi adatszolgáltatást, és hétfőnként három nap összesített adatait közlik (június 14.) messze ez a legtöbb új fertőzött.

A múlt hétfőinél (340) úgy sokkal magasabb az új fertőzöttek száma, hogy akkor a hosszú hétvége miatt nem három, hanem négy nap összesített adatait publikálták.

link Forrás

(Hiába van itt a negyedik hullám, hétvégén továbbra sem szolgáltat adatot a járványról a koronavirus.gov.hu. A honlap leginkább a kormánytagok szerepléseivel frissül a hétvégén.)

Ez az ugrás már bőven lehet a következménye az augusztus 20-i nagy rendezvényeknek, de a nyaralásból hazatérők is dobhattak a számokon.

98 koronavírus-fertőzött szorul kórházi kezelésre (július elsején volt ennél több covidos kórházban). Ugyanakkor egyelőre csak 7-en szorulnak mesterséges lélegeztetésre.

Hétvégén nem volt áldozata a járványnak.

A két százalékhoz közelít az összes vizsgálaton belül a pozitívak aránya. Az nem kedvező, hogy ez a mutató növekszik, de még bőven az 5 százalékos határ alatt van.

link Forrás

Úgy néz ki, hogy a 4. hullám miatt javult az oltakozási kedv.

Péntektől vasárnapig 14 800-an kapták meg az első oltást. Ez még mindig nem nagyon magas szám, de legutóbb június közepén volt ennél több a hét elején jelentett első beoltott.

link Forrás

A harmadik oltást 290 ezren kapták már meg.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.