Nyomoznak két ember ellen, akik ellenzéki aktivistákra támadtak Balmazújvárosban

POLITIKA
2021 augusztus 30., 13:36
comments 1

Vasárnap Balmazújvárosban megtámadták azokat az aktivistákat, akik Hegedüs Péternek gyűjtöttek aláírásokat az előválasztási induláshoz. Hegedűs a Jobbik-közeli Alfahírnek elmondta azt is, hogy az incidens a Bocskai úti lakótelepen történt, ahol az egyik önkormányzati képviselő fia szóváltásba keveredett a civil gyűjtőkkel.

A fiatalabbik támadó a kocsiból kipattanva megütötte az egyik aláírásgyűjtőt, majd a földön dulakodni kezdtek. Ezt követően az apa megtámadta a videózó civilt, amit fojtogatás és állon vágás követett mindaddig, amíg a rendőrök ki nem értek a helyszínre” -mondta Hegedüs.

link Forrás

Kérdésünkre a rendőrség közölte, hogy „a Balmazújváros Rendőrkapitányság két helyi lakossal szemben garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást. Mindkét férfit gyanúsítottként hallgatták ki”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.