Oroszország emberi jogi főbiztosával egyeztetett a magyar ombudsman

2021 augusztus 30., hétfő 11:13
9

Tatyjana Nyikolajevna Moszkalkovával, Oroszországi emberi jogi főbiztosával folytatott online megbeszélést dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa 2021. augusztus 25-én - közölte a hírt az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala.

Kozma Ákos Fotó: Kovács Attila/MTI/MTVA

„Az egyeztetés során az ombudsman tájékoztatta az Oroszországi Föderáció emberi jogi főbiztosát az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala kiemelt feladatairól, hatásköreinek bővüléséről. Ezt követően Moszkalkova és Kozma közösen áttekintették a jövőbeni együttműködés részleteit, illetve megerősítették az Európai Ombudsmani Intézet 2021. szeptember 2–3. között Újvidéken megrendezésre kerülő közgyűlésének a keretében történő személyes egyeztetésük időpontját” - írják.

Moszkalkova korábbi nyilatkozataiban többek közt az „erkölcs elleni támadásként” jellemezte a Pussy Riotot, Alekszej Navalnij orvosi kezeléséről és fogva tartásának körülményeiről pedig azt állította, hogy azok megfelelnek a nemzetközi sztenderdeknek. (Via Pendulum)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt