Oroszország emberi jogi főbiztosával egyeztetett a magyar ombudsman

POLITIKA
2021 augusztus 30., 11:13
comments 9

Tatyjana Nyikolajevna Moszkalkovával, Oroszországi emberi jogi főbiztosával folytatott online megbeszélést dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa 2021. augusztus 25-én - közölte a hírt az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala.

Kozma Ákos
photo_camera Kozma Ákos Fotó: Kovács Attila/MTI/MTVA

„Az egyeztetés során az ombudsman tájékoztatta az Oroszországi Föderáció emberi jogi főbiztosát az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala kiemelt feladatairól, hatásköreinek bővüléséről. Ezt követően Moszkalkova és Kozma közösen áttekintették a jövőbeni együttműködés részleteit, illetve megerősítették az Európai Ombudsmani Intézet 2021. szeptember 2–3. között Újvidéken megrendezésre kerülő közgyűlésének a keretében történő személyes egyeztetésük időpontját” - írják.

Moszkalkova korábbi nyilatkozataiban többek közt az „erkölcs elleni támadásként” jellemezte a Pussy Riotot, Alekszej Navalnij orvosi kezeléséről és fogva tartásának körülményeiről pedig azt állította, hogy azok megfelelnek a nemzetközi sztenderdeknek. (Via Pendulum)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.