Rakétákat lőttek ki a kabuli reptérre

háború
2021 augusztus 30., 05:32
comments 4

Ismeretlen támadók rakétákat lőttek ki Kabul repülőterére hétfőn. A CNN amerikai kormánytisztviselőkre hivatkozva arról számolt be, hogy legalább öt rakétát lőttek ki a területre. Az amerikaiak szerint a támadás mögött az Iszlám Állam helyi szervezete áll.

A közösségi médiában egy rakétatalálat miatt lángra kapott autó képei kezdtek terjedni hétfőn, de ennek eredetiségét hírügynökségek egyelőre nem tudták megerősíteni. A kabuli repülőtér rendelkezik C-RAM rakétaelhárító rendszerrel, amelyet pár héttel ezelőtt próbáltak ki, és amely gépfegyverekkel semmisíti meg a lövedékeket.

Vasárnap Joe Biden amerikai elnök arra figyelmeztetett, hogy újabb terrortámadás várható az afganisztáni főváros repülőterén, ahol csütörtökön mintegy 200 halálos áldozatot követelő pokolgépes merénylet történt, amelyben 13 amerikai és két brit katona is meghalt. A támadásért az Egyesült Államok az Iszlám Állam nevű terrorszervezetet teszi felelőssé. (CNN/MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.