Rakétákat lőttek ki a kabuli reptérre

2021 augusztus 30., hétfő 5:32
4

Ismeretlen támadók rakétákat lőttek ki Kabul repülőterére hétfőn. A CNN amerikai kormánytisztviselőkre hivatkozva arról számolt be, hogy legalább öt rakétát lőttek ki a területre. Az amerikaiak szerint a támadás mögött az Iszlám Állam helyi szervezete áll.

A közösségi médiában egy rakétatalálat miatt lángra kapott autó képei kezdtek terjedni hétfőn, de ennek eredetiségét hírügynökségek egyelőre nem tudták megerősíteni. A kabuli repülőtér rendelkezik C-RAM rakétaelhárító rendszerrel, amelyet pár héttel ezelőtt próbáltak ki, és amely gépfegyverekkel semmisíti meg a lövedékeket.

Vasárnap Joe Biden amerikai elnök arra figyelmeztetett, hogy újabb terrortámadás várható az afganisztáni főváros repülőterén, ahol csütörtökön mintegy 200 halálos áldozatot követelő pokolgépes merénylet történt, amelyben 13 amerikai és két brit katona is meghalt. A támadásért az Egyesült Államok az Iszlám Állam nevű terrorszervezetet teszi felelőssé. (CNN/MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt