Az autójuk tetejére kötözött túszokkal menekültek a brazil bankrablók

külföld
2021 augusztus 31., 07:18
comments 2

A Brazília déli részén található Araçatuba városában történt a rablás, amiben a hatóságok szerint legalább húsz ember vett részt. Az utakat égő járművekkel torlaszolták el, és robbanószerkezeteket helyeztek el a város több pontján is. A közeli épületekről többen is készítettek olyan videót vagy fotót, amin látszódik, hogy a menekülő rablók az autójuk tetejére kötözték a túszokat.

link Forrás

A rendőrség szerint legalább három ember meghalt, köztük van egy gyanúsított is. Úgy tudni, hogy az egyik embert a rablók ölték meg, amikor észrevették, hogy videózza őket. Vannak sérültek is, három férfi lőtt sebekkel került kórházba, egy 25 éves biciklis pedig súlyosan megsérült, mert pont akkor tekert el az egyik robbanószerkezet mellett, amikor az felrobbant. A helyi média úgy tudja, mindkét lábát amputálni kellett.

A rendőrség szerint a városban még legalább 14 bomba van, amelyek feltehetően valamilyen érzékelővel vannak felszerelve, és mozgás vagy hő hatására lépnek működésbe. Az iskolák egyelőre zárva maradnak, a helyieket pedig arra kérték, maradjanak otthon, amíg az összes bombát nem hatástalanítják.

A BBC szerint az utóbbi években egyre gyakoribbak az ehhez hasonló, nagyszabású bankrablások, amikor a túszokat élő pajzsként használják. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.