Gazdijogsi címmel kutyatartóknak és leendő gazdáknak indul ingyenes képzés az Állatorvosi Egyetemen

ÁLLAT
2021 augusztus 31., 12:25
comments 12

Szeptember 24-től a budapesti Állatorvosi Egyetem aulájában Gazdijogsi címmel indul ingyenes képzés kutyatartóknak és leendő gazdáknak.

Az Agrárminisztérium és a Nébih Gazdijogsi programjában megvalósuló kurzusokon az egyetem oktatói a Gazdijogsi 8 részes, eredetileg online tananyagát ismertetik a résztvevőkkel – közölte az egyetem állatvédelmi jogi, elemző- és módszertani központja.

A program célja a felelős állattartási ismeretek átadása minél szélesebb közönségnek. A december 8-ig tartó képzés 2021-ben öt alkalommal várja az érdeklődőket, három alkalommal kedden és szerdán, két alkalommal pénteken és szombaton.

Szó lesz többek között a kutyaválasztás szempontjairól, az állat neveléséről, táplálásáról, viselkedési problémáiról, de anatómiai, élettani és egészségügyi alapismereteket is elsajátíthatnak a résztvevők. Az egyetem oktatói közül Tóth Szabina, Lorászkó Gábor, Fekete Sándor György, Vámosi-Nagy Nóra, Sátori Ágnes, Vetter Szilvia és Balya András tart képzéseket.

Süsü, a 444 beugrós munkatársa
photo_camera Süsü, a 444 beugrós munkatársa Fotó: 444

Alkalmanként 100 ember jelentkezését várják, regisztrálni a gazdijogsi.hu oldalon lehet. A kurzusok végén online tudáspróbát is lehet tenni.

Ha a járványhelyzet alakulása nem tenné lehetővé a személyes jelenlétet, a kurzusok webkonferencián lesznek elérhetők. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.