Meghalt a CIA-tisztből lett oltásellenes QAnon-hívő, aki még súlyos Covid-betegként is tagadta a vírus létét

járvány
2021 augusztus 31., 19:13

Robert David Steele, a CIA volt tisztje összeesküvés-elmélet-szakemberré vált: már korán támogatta a QAnont, és segített az összeesküvés-hívőknek az internet pereméről a mainstreambe jutni. Gyakori vendég volt Alex Jones Infowars című műsorában, 9/11-es összeesküvéseket terjesztett, és mélyen antiszemita véleményeket osztott.

photo_camera Fotó: Youtube

Steele azt állította magáról, hogy elsőként nevezte hoaxnak a Covid-19-et. A hónap elején viszont kórházba került a Covid-19 tüneteivel, de még akkor is oltásellenes és Covid-19-tagadó maradt, amikor már leállt a tüdeje.

„Nem fogom beadatni a védőoltást, bár pozitív lett a tesztem arra, amit ma Covidnak neveznek, bármi is legyen az, de a lényeg az, hogy a tüdőm nem működik” – írta Steele az augusztus 17-i utolsó blogbejegyzésében, a lélegeztetőgép maszkjával az arcán.

Órákkal a halála bejelentése után már úgy dicsérték a Telegramon a QAnon-osok, mint végsőkig küzdő harcost. Az elvtársai máris összeesküvésekkel magyarázzák a halálát, például megmérgezték vagy „szívrohamot okoztak neki”. (Vice)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.