Novák Katalin szerint helytelen, amit Parragh László mondott a melegekről

2021 augusztus 31., kedd 11:26
6

Elítélte Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökének homofób kijelentését Novák Katalin családügyi miniszter.

„Mélységesen helytelen, amit ő mondott, én ezzel nem értek egyet, és abban a kormánynak is mindig határozott volt az álláspontja, hogy a szexuális orientáció magánügy, és mindenki a saját orientációjának megfelelően szabadon élheti az életét” - válaszolta Novák egy kérdésre keddi sajtótájékoztatóján, írja a 24.hu.

Parragh a szakképzési tanévnyitón arról beszélt, nehezen viseli, ha a 9 éves kisfiát „a tanár úgy segíti fel a létrán vagy a kötélen, hogy egyébként tudom róla, hogy a fiúkhoz vonzódik”.

Novák szerint „nem megengedhető az, hogy valaki ilyen kijelentést tegyen. Ez nagyon határozottan ellentétes azzal, amit én helyesnek tartok. Senkit nem lehet a szexuális orientációja alapján negatívan megítélni, pláne nem a nyilvánosság előtt”.

Novák Katalin Fotó: Illyés Tibor/MTI/MTVA

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt