A dán királynő lesz egy netflixes film látványtervezője

FILM
2021 szeptember 01., 13:41
comments 3

Látványtervezőként dolgozik II. Margit dán királynő Bille August új filmjén, amelyet a rendező Karen Blixen utolsó regénye nyomán forgat a Netflix számára.

Az Ehrengard - Egy csábítás története című könyv alapján születő film egy mesebeli királyságban, Babenhausenben játszódik.

II. Margit dán királynő
photo_camera II. Margit dán királynő Fotó: JOHN RANDERIS/AFP

Az 1972-ben trónra lépett II. Margit mögött már gazdag művészi pályafutás áll: illusztrálta A Gyűrűk Ura dán kiadását, és alkotásaiból több kiállítás is nyílt. 2009-ben A vadhattyúk című Andersen-filmadaptációnak ő volt a látványtervezője, akárcsak 2000-ben A hókirálynő című, szintén Andersen-mese alapján készült rövidfilmnek - emlékeztetett Guardian.

II. Margit az új filmről kiadott közleményében hangsúlyozta: Karen Blixen történetei mindig felvillanyozzák, és nagyon örül, hogy részese lehet ennek a munkának. „A dekupázsok és a jelmezek megalkotásakor igyekeztem értelmezni Blixen fantasztikus univerzumát, és alig várom, hogy Ehrengard meséje életre keljen a filmben” - írta a királynő.

A Hódító Pelle című Oscar-díjas film rendezője, August közleményében kiemelte, hogy II. Margit fantasztikus dekupázsokat készített, amelyek meghatározó elemei lesznek a film látványvilágának.

Az Ehrengard című film bemutatását 2023-ra tervezik. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.