Ezüstérmes Konkoly Zsófia 200 méter vegyesen a paralimpián

sport
2021 szeptember 01., 11:46
comments 1

Ezüstérmet nyert Konkoly Zsófia 200 méteres vegyesúszásban az S9-es kategóriában a tokiói paralimpia szerdai napján.

A 19 éves pécsi versenyző - akinek nem fejlődött ki rendesen a jobb karja - a délelőtti három előfutamból az elsőben szerepelt, és azt 2:35.16 perccel megnyerte. Ideje összesítésben a második legjobb volt a világcsúcstartó Sophie Pascoe-é mögött. Az új-zélandi 61 századdal úszott nála akkor gyorsabban, de a rekordja csaknem tíz másodperccel jobb.

photo_camera Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Az esti döntőben az eredménye alapján az ötös pályára került a szám idei, magyar Európa-bajnoka. A pillangó után másodikként fordult, majd háton minimálisan eléje került a spanyol Nuria Marques Soto, aki még 150-nél is egy hajszállal előbb fordult. Gyorson azonban nagyszerűen zárkózott fel Konkoly, és nemcsak hogy lerázta spanyol ellenfelét, hanem majdnem utolérte az új-zélandit: 2:33.00 perccel mindössze 27 századdal maradt el Pascoe-tól (2:32.73). Soto 2:35.64-gyel lett bronzérmes.

Konkoly korábban ezüstérmes volt 400 méter gyorson, ötödik lett a sérültségi besorolás alapján 34 pontos 4x100 méteres női gyorsváltóval, a hatodik helyen végzett 100 méter háton, és kilencedik lett 100 méter gyorson Tokióban, ahol szerdán a magyar küldöttség tizenegyedik érmét - a negyedik ezüstöt - szerezte. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.