Három rendőr és két mentős ellen emeltek vádat Colorado államban egy fekete férfi halála miatt

szeptember 1., szerda 18:33
4

Vádat emeltek három coloradói rendőr és két mentős ellen egy fekete férfi, Elijah McClain 2019-es halála miatt. A 23 éves McClain azután halt meg, hogy letartóztatták, és nyugtatót adtak be neki.

McClain Dever Aurora nevű városrészében sétált hazafelé a boltból, de kihívták rá a rendőröket, mondván, gyanúsan viselkedik. Azt a rendőrség is megerősítette, hogy semmilyen bűncselekménnyel nem gyanúsították. A kiérkező rendőrök fojtófogást alkalmaztak a férfin, majd a mentősök erős nyugtatót, ketamint adtak be neki, ennek következtében pedig a férfi szívrohamot kapott. Napokkal később halt meg a kórházban.

A feketék halálával végződő rendőrségi eljárások az utóbbi években kiemelt figyelmet kaptak az Egyesült Államokban. Miután George Floyd 2020 májusában egy rendőri intézkedés közben a nyakára térdelő rendőr súlya alatt megfulladt, országszerte tüntetések kezdődtek a rendőri erőszak ellen.

Elijah McClain apja újságíróknak azt mondta, bár semmi nem hozza már vissza a fiát, örül, hogy a gyilkosait végre felelősségre vonják. (Reuters)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt