Müller Cecília elismerte, hogy már a delta variáns felel a fertőzések 90 százalékáért

járvány
2021 szeptember 01., 17:18
comments 2

Az országos tisztifőorvos a TV2 reggeli műsorában ejtette el azt az információt, hogy a delta variáns

több mint 90 százalékban átvette már Magyarországon is a vezető helyet. Ez az egész országból érkező mintákból derül ki. Úgyhogy nem kerülhetjük el a negyedik hullámot, ez egyértelmű”.

Ez valóban fontos információ, hiszen már most egyre több a kórházban kezelt covidos beteg Magyarországon,, miközben a 80 felettiek negyedének nincs oltása a negyedik hullám elején. Ugyanakkor erről a kormány hivatalos járványügyi oldalán egy szót sem ejtenek. Helyette:

A delta variánssal kapcsolatban egyébként Szlávik János arról beszélt, hogy jobban terjed, és nagyobb veszélyt jelent a fiatalokra, mint az eddigi mutánsok. Míg a korábbi variánsok csak a tünetek megjelenése előtt egy nappal fertőznek, addig a delta variáns már az azt megelőző két napban is. A szülőknek azt tanácsolta, hogy ha gyermekük akarja az oltást, akkor is adassák be neki, ha ők maguk nincsenek beoltva.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.