Orbán Viktor lement kommentelőbe Galla Miklós posztja alatt

vicc
2021 szeptember 01., 14:27
comments 8

A miniszterelnök, aki 2006 óta nem hajlandó nyilvános vitára kiállni, és újságírói kérdésekre is csak rendkívül ritkán válaszol, rendes interjút itthon pedig csak kormánypárti lapoknak ad, szerdán kommentben reagált Galla Miklós nyílt levelére, amiben a humorista arra panaszkodott, hogy nem kapta meg a Karinthy-gyűrűt az MTVA kuratóriumától.

A közelmúltban nagyon súlyos sérelem ért. Az MTVA kuratóriuma februárban nekem ítélte a Karinthy-gyűrűt, öt hónapig hitegettek, hogy megkapom, majd júniusban elfogadható indoklás nélkül visszavonták. Az okokkal kapcsolatban kiszivárgott információk szerint: A.: Csatlakoztam Karácsony Gergely 99 mozgalmához, B.: Nyilvánosan meztelenkedtem. Egyikből sem igaz egy szó sem, semmi valóság alapjuk nincs, teljes fikció mindkettő. Rágalmak” -írta Galla, aki a meztelenkedést egyébként elismerte, de szerinte nem ez volt a kizáró ok, mert már a jelölés előtt is meztelenkedett.

Mivel az MTVA azóta sem reagált a megkereséseire, most Orbánhoz fordult: „Tisztelt Miniszterelnök úr, egész életemben csak azzal foglalkoztam, hogy a Kedves Közönséget megnevettessem, illetve a dalaimmal szórakoztassam. Kérem, intézkedjen, hogy a negyven év munkájával kiérdemelt Karinthy-gyűrűmet megkapjam, visszatérhessek a Rádiókabaréba és a Petőfi Rádió tűzze műsorára a világszínvonalú dalfelvételeimet. Köszönöm.Nem akarom elhinni, hogy nekem, aki soha életemben nem politizáltam, csak egy kormányváltás után rendeződhet a helyzetem.” (Egyébként Galla 2015-ben fellépett a Fidelitas kongresszusán.)

photo_camera Itt tartunk Forrás: Galla Miklós/Facebook

Erre reagált Orbán Viktor Facebook oldala, a poszt alatti kommentben azt írta:

„Sajnos nem én vagyok a gyűrűk ura. De az angol humort bírom. Hajrá!”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.