Visszavágná a politikai posztok megjelenését a hírfolyamban a Facebook

TECH
2021 szeptember 01., 10:26

Kisebb hangsúlyt kaphatnak majd a politikai posztok és események a Facebook hírfolyamában a Facebook-felhasználók panaszai miatt, írja az Axios.

A Facebook azt is tervezi, hogy nem csak az USA-ban, hanem az USA-n kívül is megvágja a politikai tartalmakat. Ezt fogják most tesztelni Costa Ricán, Svédországban, Spanyolországban és Írországban.

A tervek szerint többé nem azok a posztok kapnak majd hangsúlyt a hírfolyamban, amiket sokan osztottak meg, vagy amikhez sokan kommenteltek, hanem azok a posztok, amik számítanak a felhasználó visszajelzésére, például szavazás formájában.

A változások vesztesei vélhetően azok a híroldalak lesznek, akik gyakran írnak és posztolnak politikai hírekről.

Már januárban elkezdte a Facebook a politikai tartalmak visszavágását néhány országban (USA, Kanada, Brazília, Indonézia), például azzal, hogy nem tett ajánlásokat a felhasználóknak, hogy csatlakozzanak valamilyen politikai csoporthoz. A felhasználók visszajelzései alapján a Facebook arra jutott, hogy az emberek kedvelik ezeket a változtatásokat.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.