Visszavágná a politikai posztok megjelenését a hírfolyamban a Facebook

TECH
2021 szeptember 1., 10:26
comments 6

Kisebb hangsúlyt kaphatnak majd a politikai posztok és események a Facebook hírfolyamában a Facebook-felhasználók panaszai miatt, írja az Axios.

A Facebook azt is tervezi, hogy nem csak az USA-ban, hanem az USA-n kívül is megvágja a politikai tartalmakat. Ezt fogják most tesztelni Costa Ricán, Svédországban, Spanyolországban és Írországban.

A tervek szerint többé nem azok a posztok kapnak majd hangsúlyt a hírfolyamban, amiket sokan osztottak meg, vagy amikhez sokan kommenteltek, hanem azok a posztok, amik számítanak a felhasználó visszajelzésére, például szavazás formájában.

A változások vesztesei vélhetően azok a híroldalak lesznek, akik gyakran írnak és posztolnak politikai hírekről.

Már januárban elkezdte a Facebook a politikai tartalmak visszavágását néhány országban (USA, Kanada, Brazília, Indonézia), például azzal, hogy nem tett ajánlásokat a felhasználóknak, hogy csatlakozzanak valamilyen politikai csoporthoz. A felhasználók visszajelzései alapján a Facebook arra jutott, hogy az emberek kedvelik ezeket a változtatásokat.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt