Félbe kellett szakítani a US. Open egyik meccsét, mert beázott a stadion

sport
2021 szeptember 02., 08:33
comments 6

Az argentin Diego Schwartzman és a 2017-ben döntős dél-afrikai Kevin Anderson mérkőzése szerdán helyi idő szerint 19.20-kor kezdődött a Louis Armstrong Stadionban, amelynek a heves esőzés miatt behúzták a tetejét. Az Ida hurrikán miatt azonban olyan heves volt az esőzés, hogy a természetes szellőzés miatt kialakított nyílásokon keresztül a csapadék mégis a pályára került.

Az első, több mint félórás kényszerszünetet az első játszmában, 5:5-ös állásnál kellett elrendelni, a másodikat pedig a második szett elején, mivel a tócsák egyre nagyobbak lettek, és Schwartzman elcsúszott az egyiken.

Ezt követően játékra alkalmatlannak nyilvánították a pályát, ezért a két teniszező az Arthur Ashe Stadionban folytatta a mérkőzést, de csak két és fél órás szünet után, mivel meg kellett várniuk, hogy ott a görög Sztefanosz Cicipasz és az olasz Adrian Mannarino meccse véget érjen.

A második fordulós találkozót végül hajnal 1 óra után fejezték be, és a 11. helyen kiemelt Schwartzman három szettben győzött. A 35 éves Anderson hétfőn a cseh Jirí Vesely ellen 49 ászt szervált, ezúttal 24-ig jutott, mégsem volt esélye a győzelemre, mert 58 ki nem kényszerített hibája volt, 37-tel több, mint ellenfelének.

(Borítókép: AL BELLO/Getty Images via AFP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.