Nem sikerült kibírniuk fütyülés nélkül a magyar szurkolóknak

futball
2021 szeptember 02., 18:53
comments 3

Hiába kérte az MLSZ elnöke, Csányi Sándor és a válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi a magyar szurkolókat, hogy tartózkodjanak a gyűlölködő megnyilvánulásoktól, a meccs kezdése előtt a közönség hangosan kifütyülte a kezdőrúgás előtt féltérdre ereszkedő angol válogatottat.

A térdelés 2020-ban terjedt el a sport világában. Eredetileg az Egyesült Államokból indult, ahol a feketékre irányuló rendőri erőszak elleni tiltakozás jelképe volt. Időközben ennél általánosabb értelmet kapott, a rasszizmus és a megkülönböztetés minden formája elleni tiltakozás jelképévé vált.

A magyar szurkolók (szélső)jobboldali érzületű szegmensét ez valamiért annyira felháborítja, hogy rendszeresen kifütyüli azokat a csapatokat, melyek tiltakoznak a rasszizmus ellen, ezért az EB-n még az is megtörtént, hogy az általában térdelő francia válogatott a budapesti meccsén inkább nem demonstrált.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt