Az MSZP etikai eljárást kezdeményez Hadházyval szemben

POLITIKA
2021 szeptember 03., 11:09
comments 15

Az MSZP közleményt adott ki arról, hogy kiáll a zuglói jelöltje, Tóth Csaba mellett, és etikai eljárást kezdeményez az Országos Előválasztási Bizottságnál Hadházy Ákossal szemben.

Azt írják, azért, mert a Magyar Kétfarkú Kutya Párt aktivistái „Hadházy Ákos támogatása érdekében tartott kampányeseményükön nyílt provokációt intéztek Tóth Csabával szemben”. Azt írják, az MSZP jelöltjét lóként tüntették fel, amivel megfosztották őt emberi méltóságától, valamint a kukába dobták a környéken található szórólapjait, amivel a nyílt verseny támogatása helyett Tóth Csaba programjának elrejtésére tettek kísérletet.

link Forrás

„Hadházy Ákos a mai napig nem határolódott el a történtektől, pedig azok az ő kampánya részét képezték, ugyanis nemcsak megköszönte az MKKP támogatását, hanem az ajánlóíveket is maga adta át az aktivistáknak” – írja az MSZP, ami szerint az előválasztási etikai kódexben foglalt alapelvek minden jelöltre vonatkoznak, így ha „valaki megsérti egy másik induló emberi méltóságát, etikátlanul lép fel ellene és a saját alkalmasságának bizonyítása helyett inkább lejáratókampányt indít, annak következménye kell, hogy legyen”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.