Ez a nyolc magas rangú politikus beszél majd arról Budapesten, hogy miért nem szülnek eleget a nők

ÉLET
2021 szeptember 03., 04:58
comments 13

Ismét megrendezik a Budapesti Demográfiai Csúcsot, a programból csütörtökön ismertetett részleteket Novák Katalin tárca nélküli miniszter. A konferencia szeptember 23-24-én lesz a Várkert Bazárban, az esemény tematikája a fenntarthatóság és a demográfia összefüggése. Novák hangsúlyozta, hogy a világ akkor fenntartható, ha születnek gyermekek, ha van kinek továbbadni az örökséget, és ha ezt az örökséget "jobb állapotban adjuk tovább, mint ahogy az elődeinktől megörököltük".

A miniszter beszélt arról is, hogy Magyarország a világ fejlett országaihoz hasonlóan demográfiai válságban van. A kormány nem a tömeges bevándorlásban, hanem a gyermekek születésében, a családok támogatásában látja a megoldást. A rendezvényen hetven vendég szólal majd fel, köztük nyolc magas rangú politikus:

Orbán Viktor magyar miniszterelnök mellett megszólal majd Mike Pence volt amerikai alelnök, Aleksandar Vucic szerb elnök, Janez Jansa szlovén, Mateusz Morawiecki lengyel, Andrej Babis cseh és Eduard Heger szlovák miniszterelnök, valamint Milorad Dodik, a háromtagú boszniai államelnökség szerb tagja.

A könnyebb átélhetőség kedvéért készítettünk egy fényképes összeállítást is a kiemelt felszólalókról:

Orbán Viktor
photo_camera Orbán Viktor Fotó: WIKTOR SZYMANOWICZ/NurPhoto via AFP
Mike Pence 2021. április 29-én Dél-Karolinában.
photo_camera Mike Pence Fotó: Sean Rayford/Getty Images/AFP
Aleksandar Vucic
photo_camera Aleksandar Vucic Fotó: MILOS MISKOV/Anadolu Agency via AFP
photo_camera Janez Jansa Fotó: CHRISTIAN HARTMANN/AFP
Mateusz Morawiecki
photo_camera Mateusz Morawiecki Fotó: JOHN THYS/AFP
photo_camera Andrej Babis Fotó: Joe Klamar/AFP
Eduard Heger
photo_camera Eduard Heger Fotó: BEATA ZAWRZEL/NurPhoto via AFP
Milorad Dodik
photo_camera Milorad Dodik Fotó: OMER EVREN ATALAY/Anadolu Agency via AFP

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.