Pár óra után leszedették a BTS plakátját Pakisztánban, mert „a homoszexualitást népszerűsíti”

szeptember 3., péntek 19:25
15

Csak pár órát élhetett meg a BTS nevű népszerű fiúbanda egyik tagját ábrázoló óriásplakát egy pakisztáni városban, mielőtt egy helyi tisztségviselő leszedette, mert szerinte „a homoszexualitást népszerűsíti”.

A zenekar egyik tagját, Jungkookot szerette volna felköszönteni egy rajongó az óriásplakáttal, amit Gudzsranvála város egyik forgalmas kereszteződésében helyeztek fel.

A plakáton Jungkook látható, fölötte pedig az, hogy „Boldog huszonnegyedik szülinapot”.

A plakát azonban csak néhány órát maradhatott fent, mert a tartományi közgyűlés egyik képviselőjelöltje, Furqan Aziz Butt leszedette. A férfi a Jamaat-e-Islami nevű iszlamista párt tagja.

Butt A Vice-nak azt nyilatkozta, hogy sok panaszt kaptak a plakát miatt.

„Fiatalok is élnek ebben a városban. A BTS rossz hatással van rájuk, és arra biztatja őket, hogy helytelen dolgokat csináljanak. Népszerűsítik a homoszexualitást.”

Butt azt sem értette, hogy miért szerepel a plakáton, hogy Gudzsranvála army rakatta fel. Az army angolul hadsereget jelent, de ez a gyűjtőneve a BTS rajongóknak is.

„Akik iderakták a plakátot, Gudzsranvála hadseregnek hívják magukat. Itt csak a pakisztáni hadsereg van.”

A BTS a világ egyik, ha nem a legnépszerűbb együttese jelenleg, Magyarországon is rengeteg rajongójuk van. Néhányukkal a 444 is készített videót, amiben elmondják, szerintük miért ekkora a hype a fiúzenekar körül. (Vice)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt