Akkora gondolati ívet húzott Deutsch Tamás, hogy beleroppant a baloldal

publicisztika
2021 szeptember 04., 15:25

A kötcsei fideszes piknikről szóló közmédiás tudósításokból elég jól le lehet mindig szűrni, aktuálisan hol tart szellemileg a közmédia és a Fidesz. 2021. szeptemberében például ott, hogy az MTI-Deutsch Tamás páros egyetlen, a lidjét is beleértve összesen hatmondatos kis hírrel porrá zúzta a komplett baloldalt és a hagyományos értelemben vett emberi agyat.

A gondolati ív a következő

A baloldal esélytelen ---› A jobboldalnak sokat kell dolgoznia, vagy győz az esélytelen baloldal ---› Az esélytelen baloldalt paraszthajszál választja el a jobboldatól.

Nem tudom, milyen lehet balosnak lenni, de nem irigylem őket.

Aki nem hiszi, hogy nem viccelek, az olvassa el a teljes, csonkítatlanul idemásolt MTI-hírt:

Deutsch Tamás: a baloldal esélytelen

Kötcse, 2021. szeptember 4., szombat (MTI) - A baloldal esélytelen a jövő évi országgyűlési választáson - mondta a Fidesz EP-képviselője a Somogy megyei Kötcsén szombaton, a Polgári Magyarországért Alapítvány Polgári Piknik elnevezésű rendezvénye előtt újságíróknak.

Deutsch Tamás az eseménynek helyet adó Dobozy kúria előtt hozzátette: "mi esélyesek vagyunk, de soha semmilyen nagy esély nem válik valóra magától, sokat kell dolgozni érte. Erre kész az egész polgári, nemzeti, kereszténydemokrata tábor".

Kérdésre válaszolva megjegyezte: nem lehetetlen a kétharmad elérése, de "ha valaki világcsúcs nélkül lesz olimpiai bajnok, akkor nem vagyunk szomorúak". A győzelem a fontos, ha ez újabb kétharmaddal sikerül, az hab a tortán - fogalmazott.

Azt is mondta, kizártnak tartja az ellenzék kétharmados győzelmét. "Nem lesz jóval nagyobb különbség az ellenzék és a kormánypártok között, mint egy paraszthajszál, és nem ők lesznek az elsők, ebben egészen biztos vagyok" - tette hozzá.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.