A katolikus iskolák tanévnyitója az Eucharisztikus Kongresszus nyitómiséje volt

2021 szeptember 5., vasárnap 17:29
2

A Hősök terén celebrálta Erdő Péter az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) nyitó szentmiséjét. Ez volt a katolikus iskolák tanévnyitója is.

Papok bevonulása az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust megnyitó ünnepi szentmisén a Hõsök terén. Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI/MTVA

Hogy mi ez az egész, azt Urfi Péter foglalta össze hosszan ebben a cikkben. Kiderül belőle, hogy

  • a katolikus hit lényegéről szól a vasárnap kezdődő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK), de közben egy fesztiválhoz is hasonlít.
  • A sztárfellépő Ferenc pápa, aki jövő vasárnap tart zárómisét több tízezer embernek.
  • Szlovákiában komoly óvintézkedések lesznek, hogy ne alakuljon ki gócpont a pápalátogatás tömegeseményein, a magyarok viszont csak az isteni gondviselésben bízhatnak.
Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes (b), Freund Tamás, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) elnöke (b), Áder János köztársasági elnök (j2) és felesége, Herczegh Anita (j) az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust megnyitó ünnepi szentmise elõtt a Hõsök terén. Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA
  • Még a NER-en belül is kirívóan átláthatatlan a bőven 30 milliárd forint feletti állami támogatás elosztása.
  • A közlekedési fennakadások elkerülhetetlenek, az viszont meglepő, hogy az utolsó pillanatban közölték ötezer kollégistával, hogy a NEK miatt nem költözhetnek be.
  • Ferenc pápa emlékezetes nyilatkozatban jelezte, mennyire fontos neki a magyar állami vezetőkkel való találkozás. Kérdés, hogy az aktuális politikai kérdések mennyire kerülnek előtérbe a kongresszus alatt.
Elsõáldozók az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust megnyitó szentmisén a Hõsök terén. Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt