A katolikus iskolák tanévnyitója az Eucharisztikus Kongresszus nyitómiséje volt

vallás
2021 szeptember 05., 17:29
comments 2

A Hősök terén celebrálta Erdő Péter az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) nyitó szentmiséjét. Ez volt a katolikus iskolák tanévnyitója is.

photo_camera Papok bevonulása az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust megnyitó ünnepi szentmisén a Hõsök terén. Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI/MTVA

Hogy mi ez az egész, azt Urfi Péter foglalta össze hosszan ebben a cikkben. Kiderül belőle, hogy

  • a katolikus hit lényegéről szól a vasárnap kezdődő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK), de közben egy fesztiválhoz is hasonlít.
  • A sztárfellépő Ferenc pápa, aki jövő vasárnap tart zárómisét több tízezer embernek.
  • Szlovákiában komoly óvintézkedések lesznek, hogy ne alakuljon ki gócpont a pápalátogatás tömegeseményein, a magyarok viszont csak az isteni gondviselésben bízhatnak.
photo_camera Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes (b), Freund Tamás, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) elnöke (b), Áder János köztársasági elnök (j2) és felesége, Herczegh Anita (j) az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust megnyitó ünnepi szentmise elõtt a Hõsök terén. Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA
  • Még a NER-en belül is kirívóan átláthatatlan a bőven 30 milliárd forint feletti állami támogatás elosztása.
  • A közlekedési fennakadások elkerülhetetlenek, az viszont meglepő, hogy az utolsó pillanatban közölték ötezer kollégistával, hogy a NEK miatt nem költözhetnek be.
  • Ferenc pápa emlékezetes nyilatkozatban jelezte, mennyire fontos neki a magyar állami vezetőkkel való találkozás. Kérdés, hogy az aktuális politikai kérdések mennyire kerülnek előtérbe a kongresszus alatt.
photo_camera Elsõáldozók az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust megnyitó szentmisén a Hõsök terén. Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.