Ez nem az a konzultáció: most szavazhat a Fertő tóról

természetvédelem
2021 szeptember 05., 16:08
comments 1

„Mivel érdemi társadalmi egyeztetés sosem volt, ezért indítottunk egy konzultációt (mimást), hogy felmérjük a Fertő tóhoz látogatók igényeit” - ezt írta a 444-nek annak a Momentum Mozgalom soproni helyi szervezetének aktivistája. Ők indítottak egy oldalt, ahol szavazni lehet különböző témakörökben a Fertő-parti fejlesztés kapcsán.

A fertokonzultacio.hu címen érhető el a szavazólap és nem pusztán arra kíváncsiak, hogy a kitöltő szerint kell-e vagy sem a Fertő tó fejlesztése. Ennél sokkal részletesebben lehet kifejteni a véleményünket. A Fertő tónál 30 milliárdból készülő gigaberuházás különböző részleteiről már többször írtunk. Ebben a videóban össze is foglaltuk, mi történik ott:

link Forrás

Az a videóban is lehangzik, hogy senkinek sem azzal van baja, hogy az eddig lepusztult egykori stranddal kezdenek valamit.


(Borítókép: Pap Martin)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.