Rakétákkal és drónokkal támadták Szaúd-Arábiát Jemenből

külföld
2021 szeptember 05., 05:09
comments 1

Rakétákkal és drónokkal támadták szombaton Szaúd-Arábiát Jemenből a húszi lázadók. A szaúdi erők három-három ballisztikus rakétát és robbanószerkezettel felszerelt drónt semmisítettek meg.

A húti lázadók alakulata díszlépésben vonul fel Szanában, Jemen fővárosában.
photo_camera A huszi lázadók egy alakulata díszlépésben vonul fel covidban elhunyt főparancsnokhelyettesük idén április 27-i temetésén Szanában, Jemen fővárosában. Fotó: MOHAMMED HUWAIS/AFP

Az El-Ihbaríja szaúdi állami televízió híradása szerint a hatóságok "szigorú" intézkedéseket hoztak a polgári lakosság védelmi érdekében. Sebesültekről, károkról nem adtak hírt. Négy nappal korábban az abhai nemzetközi repülőtér ellen intéztek dróntámadást. Akkor nyolc ember megsérült.

Szaúdi Arábia 2015-ben avatkozott be a jemeni polgárháborúba az irán támogatását élvező síita húszi lázadók ellen. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.