9-en hunytak el koronavírusban a hétvégén, megugrott a kórházban kezeltek száma

járvány
2021 szeptember 06., 07:20
comments 2

Nőtt az új fertőzöttek, a kórházban kezelt és a lélegeztetőgépre szoruló koronavírus-fertőzöttek száma is. Nincs adat arról, hogy közülük hányan kapták meg a védőoltást, és hányan utasították el azt.

A járványról hétvégi (péntek-vasárnap) összesített adatokat közölt a koronavirus.gov.hu. (Adatszolgáltatás az oldalon hétvégén nincs, csak a kormánytagok médiaszerepléseiről számolnak be.)

link Forrás

A 648 új fertőzött magasabb a múlt hétfői 521-nél, de igazán akkor látszik, hogy mennyire beindult a 4. hullám, ha négy hetet lépünk vissza. Augusztus 9-én még 156 új fertőzött volt a hétvégi összesítésben.

link Forrás

A kórházban lévő koronavírus-fertőzöttek száma jelentősen megugrott a hétvégén, a csütörtöki 149-ről a 194-re. (Egy hete hétfőn még 98-an voltak kórházban, vagyis megduplázódott a számuk.)

link Forrás

Lélegeztetőn 23-an vannak, egy hete 7-en voltak.

9-en hunytak el három nap alatt. Ez is emelkedést mutat. Múlt héten egész héten jelentettek 4 áldozatot. Összesen 30 070 áldozata van hivatalosan a járványnak.

Az első oltottaknál érezhető egy kis emelkedés augusztushoz képest, hétköznap az iskolai oltások miatt volt ez.

link Forrás

A beoltottak száma összesen 5 817 481, közülük 5 519 838-en már a második oltást is megkapták, 404 ezren már a harmadikat is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.