A KDNP lapja megírta, hogy a katolikusokat sem érdekli az Eucharisztikus Kongresszus, eltüntették a cikket

Média
2021 szeptember 08., 14:56
comments 19

Végidők előjátéka, avagy miért nem érdekel senkit az Eucharisztikus Kongresszus?

címmel közölt cikket a KDNP online lapja, a vasarnap.hu. A témája az volt, hogy a magyar katolikusokat hidegen hagyta az Eucharisztikus Kongresszus és a pápa látogatása.

A szerző, Varga Gergő Zoltán szerint

“A helyzet drámai, testvérek. Drámai. Amúgy is jellemző beteg kultúránkra a közönyösség, ez azonban most a Kongresszus vonatkozásában rendkívüli módon megmutatkozik. 75 ezren regisztráltak egy korszakos esemény pápai miséjére, külföldiekkel, mindennel együtt, cakk-pakk. Ez az Egyház? Ezt tudja a magyar katolicizmus felmutatni? Ennyi a mi hitünk, testvérek? Hát ennyi, kéremszépen. Jöjjön le a hályog a szemünkről és lássuk, mert ez a valóság.”

Az önkritikus szerző gyorsan még egyértelműbbé tette, hogy a magyar katolikus hívekkel van problémája:

“Nem azt fájlalom, hogy miért nem rakjuk tele a tereinket kirakatemberekkel; azt fájlalom, hogy miért nem fontos annyira, teszem azt, egy budapesti katolikus embernek a világegyház egyik legmeghatározóbb tapasztalata, hogy megtegyen két-három BKV-megállót?”

Ez a hangvétel egyébként a legkevésbé sem idegen a katolicizmustól, a vallás szent könyvének több próféta foglalkozású társszerzője kifejezetten kedvelte például az olvasótábor verbális ostorozását. A KDNP Jeremiása egyre jobban belehergelte magát a lusta katolikusok korbácsolásába, közben a szövegébe csempészve azt a kevésbé ismert hírt, hogy a világban az ateisták és a liberálisok nap mint nap végeznek ki embereket a katolikus hitük miatt:

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.